Haberler

İzmit' in Artık Eğlence Parkı Var

Fuar alanı içinde yıllarca Lunapark olarak hizmet veren Mustafa Pehlivan’a ait tesis, büyüdü, güzelleşti ve Park Lunasan Eğlence Merkezi adıyla önceki akşam yeni sezona kapılarını açtı.

14 dönümlük alanda hizmet veren Lunapark, Eğlence Merkezi’ne dönüşürken, 20 dönüme genişledi. Tesisin kurucusu, sahibi Mustafa Pehlivan, Genel Müdür Feza Moramoğlu ile birlikte açılışta konuklarını karşılarken haklı bir gurur ve heyecan duyuyordu.

1961’DE BURALAR BATAKLIKTI

Park Lunasan Eğlence Merkezi’nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, İTO Başkanı Hüseyin Zeytinci, Yazlık, Hisareyn Belediye Başkanları, Emekli Vali İhsan Dede, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Erenkaya, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı İsmail Şişman, eski Emniyet Müdürlerinden Uğur Gür ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kartal Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra tesisin kurucusu ve sahibi Mustafa Pehlivan konuştu ve şunları söyledi:

“- Ben bu iş dalında İtalya’da dünyanın en prestijli ödülünü aldım. Bana neden bu ödülü verdiniz diye sorduğumda, (hem lunapark işlettiğin, hem de lunapark oyuncaklarını imal ettiğin için) dediler. 1961 yılında İzmit’e geldim. Buralar bataklıktı. Rahmetli Şahabettin Bilgisu bana, (burada sen hizmet vereceksin) dedi. Bataklık olarak aldığımız araziyi bu hale getirdik. O günden bugüne çok güzel hizmetler sunduk. Şimdi alanı genişlettik. Bu süreçte manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum”

ADAYI MASAL ADASI YAPALIM

Mustafa Pehlivan Park Lunasan’ın Kocaeli’nin en önemli markalarından biri olacağını, buradaki başlangıçla, 2008 yılında dünya çapında isim yapacaklarını da söyledi, şöyle devam etti:

“- Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma bir proje öneriyorum. Fuar Gölü içindeki adayı masal adası yapalım. Adaya bir köprü yapılsın. Aileler çocuklarıyla gelsin. O ada üzerinde bütün masal kahramanlarını çocuklar için canlandıralım.”

Törende konuşan İTO Başkanı Hüseyin Zeytinci de, Mustafa Pehlivan’ın üreten, ihracat yapan, vergisini eksiksiz ödeyen örnek bir işadamı olduğunu söyledi, kurduğu tesis nedeniyle teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise şöyle konuştu:

“-Kent artık gülmeye başladı. Sahilde gezerken çok mutlu oluyorum. Kimileri olta ile balık tutuyor. Kimileri sevgilisi ile dolaşıyor. Balıklar da artık bize teşekkür ediyorlar. Bunların hepsini birlikte yaptık. Daha çok güzel şeyler yapacağız. Pehlivan ağabeyiz gibi girişimcileri her zaman destekleyeceğiz. Hayallerini gerçekleştireceğiz”.

Park Lunasan Eğlence Merkezi, 20 dönümlük alanda mükemmel bir tesis oldu. Yeni oyuncaklar, görsel düzenlemeler, gece ışıklandırması ile Eğlence Parkı, İzmitlileri ve çevreden gelecekleri ağırlamaya hazır. Açılışa SHÇEK tesislerinde barınan 100 kadar çocuk da katıldı ve Pehlivan’ın misafiri olarak tesiste eğlendiler.

Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi Tarih: 04 Haziran 2007